CIRCUIT MARESMENC DE CROS

El Circuit Maresmenc de Cros és una iniciativa promoguda pel Consell Esportiu del Mareme, els diferents Ajuntaments de la comarca del Maresme i Gesport posada en marxa fa més de 10 anys, que consisteix en una lliga puntuable de Cros formada per 10 proves per aquesta temporada 2023/24.

Està obert a tots els públics, FEDERATS i NO FEDERATS, tant clubs com individuals.

Des de la pandèmia, fet que ens va trasbalsar a tots, ens va fer adoptar noves mesures en les competicions esportives. Això ha esdevingut en un salt qualitatiu al nostre Circuit, incorporant la tecnologia com a principal eina de gestió en els crosos. Us n’expliquem els detalls a continuació.

La solidesa d’un projecte que va començar fa una dècada, ha permès que a dia d’avui el Circuit Maresmenc de Cros tingui una participació de prop de 4100 participants, i amb un increment d’inscrits del 15% anual.

CALENDARI 2023/24

 

FUNCIONAMENT CIRCUIT MARESMENC DE CROS

 • Obert a tots els públics: FEDERATS i no FEDERATS
 • Per participar, el participant caldrà que s’inscrigui 1 sola vegada, i compri 1 dorsal amb xip (quan vulgui) que li servirà per a tota la lliga (cal guardar-lo durant tota la temporada). A partir de la compra de la inscripció ja podrà venir a recollir el seu dorsal en el cros que desigti. En el cas de voler participar als crosos següents, NO CAL TORNAR-SE A INSCRIURE, només caldrà que dugui el dorsal posat, venir a l’hora corresponent i correr (el xip no funciona si no va incorporat a la persona). En cas de pèrdua o oblit, el corredor/a haurà de comprar-ne un de nou in situ el dia del cros a Recollida de Dorsals, indicant el número de dorsal perdut per tal de fer-ne l’enllaç i que computi a la lliga amb el mateix nom, fent efectiu els 4€ altra vegada, per poder participar.
 • La inscripció a un sol cros dóna dret a la inscripció a tota la lliga.
 • El cost del dorsal amb xip tant per a 1 sola prova com per a tota la Lliga, serà de 4€ per participant, que s’haurà d’abonar en el moment de fer la inscripció a la web www.gesport.cat. Totes les inscripcions han de ser online a través del formulari que trobareu en aquesta web.
 • Aquells participants que no disposin d’una llicència esportiva, ja sigui del Consell Esportiu del Maresme i/o de la Federació Catalana d’Atletisme, poden participar igualment, doncs estaran assegurats per l’Ajuntament de cada Cros, per una llicència de dia que tramitarà la pròpia organització.
 • Cronometratge digitalitzat mitjançant xip incorporat en el dorsal. La classificació es regirà per la posició d’arribada a meta.  
 • La digitalització permet més precisió així com poder tenir els resultats de cada Cros a l’instant, a través de la web www.xipgroc.cat.
 • El dijous abans de cada prova, a les 9h, es tancaran les inscripcions per poder assignar dorsals. 
 • Les inscripcions es tornaran a obrir el dilluns següent a cada prova per poder inscriure’s a les següents proves del calendari. 
 • 10 proves a la comarca del Maresme.

ORGANITZADORS

PARTNERS

EXTRES

 • Les inscripcions, amb un preu de 4€ el dorsal amb xip incorporat, seran a través d’un formulari online que trobareu en aquest mateix apartat. En cas d’una inscripció amb dades no completes o incorrectes, aquesta s’anul·larà i l’atleta quedarà sense el dorsal que dóna dret a participar en la cursa.

 • S’entregaran trofeus als tres primers classificats de cada cursa i categoria i pel 1r atleta local (en alguns crosos, cal consultar el Reglament de cada Cros). Si el primer local està classificat entre els tres primers guardonats, es donarà el premi local al següent corredor local. Es considera atleta local, l’esportista que estigui inscrit en una entitat local o amb el nom del municipi, o que avisi a l’organització abans del lliurament de premis.

   

 

 

MES INFORMACIÓ