CIRCUIT MARESMENC DE CROS

El Circuit Maresmenc de Cros és una iniciativa promoguda pel Consell Esportiu del Mareme, els diferents Ajuntaments de la comarca del Maresme i Gesport posada en marxa fa prop de 10 anys, que consisteix en una lliga puntuable de Cros formada per 6 proves per aquesta temporada 2020/21.

Està obert a tots els públics, tant clubs com individuals.

Enguany la situació de la pandèmia del Covid que vivim, ens ha fet adaptar-nos a la normativa de mesures a adoptar en les competicions esportives. Això ha esdevingut en un salt qualitatiu al nostre Circuit, incorporant la tecnologia com a principal eina de gestió en els crosos. Us n’expliquem els detalls a continuació.

La solidesa d’un projecte que va començar fa gairebé 10 any, ha permès que a dia d’avui el Circuit Maresmenc de Cros tingui una participació de prop de 4100 participants, i amb un increment d’inscrits del 15% anual.

CALENDARI 2020/21

 

 • 26è Cros de Malgrat – Pendent nova data 2021 
 • 13è Cros d’Alella – Pendent nova data 2021 
 • 5è Cros de Pineda de Mar – Pendent nova data 2021 
 • 28è Cros Ciutat de Calella – Pendent nova data 2021 
 • 24è Cros de Canet – Pendent nova data 2021
 • 1er Cros Sant Cebrià – Pendent nova data 2021

 

NOVETATS CIRCUIT MARESMENC DE CROS

 • Aquesta temporada els crosos tindran una capacitat màxima de 300-350 corredors/es, degut a les mesures d’aforament que garanteixen una seguretat de distància entre persones en funció del tipus d’espais que tenim al Circuit Maresmenc de Cros.
 • Les sortides de cada categoria del cros seran de forma esglaonada i per calaixos. En funció del terreny de cada Cros, les sortides seran en files de 5/6 corredors/es, separats per la distància de seguretat (2m) i cada 5 segons.
 • Degut a aquesta nova normativa de sortida, per tal d’evitar aglomeracions i mantenir sempre la distància de seguretat en tot moment, es fa inviable fer el cronometratge manual com es feia fins ara.
 • L’organització, adaptada a la nova situació, posa a disposició dels participants, un cronometratge digitalitzat mitjançant xip incorporat en el dorsal. Amb catifa de sortida i d’arribada que reflectirà el temps real de cada corredor/a.
 • La digitalització permetrà més precisió així com poder tenir els resultats de cada Cros a l’instant, a través de la web de www.gesport.cat o www.xipgroc.cat.
 • El cost del dorsal amb xip per tota la Lliga, serà de 2€ per participant, que aquest haurà d’abonar en el moment de fer la inscripció al seu primer cros de la temporada.
 • El participant només caldrà que compri 1 dorsal amb xip (al primer cros que s’inscrigui) que li servirà per a tota la lliga (cal guardar-lo durant tota la temporada). En el cas de voler participar als crosos següents, caldrà que s’inscrigui de nou posant al formulari el número de dorsal que li ha sigut assignat en el seu primer cros, i caldrà que el dugui a cada cros per tal de participar (el xip no funciona
  si no va incorporat a la persona). En cas de pèrdua o oblit, el corredor/a haurà de comprar-ne un de nou, fent efectiu els 2€ altra vegada, per poder participar.
 • Per tal de controlar la capacitat màxima, cada corredor/a que vulgui participar en un cros concret haurà de fer la inscripció a cada cros, a través de la web www.gesport.cat. Enguany la inscripció a un sol cros no donarà dret a la inscripció a tota la lliga, sinó que a cada cros caldrà inscriure’s de nou. Si algú ja ha comprat el xip (2€) només caldrà que s’inscrigui i posi el numero de dorsal, NO CAL TORNAR A PAGAR (només cal tornar a pagar en cas de pèrdua o oblit del dorsals ja comprat) .

PARTNERS

EXTRES

 • Les inscripcions, amb un preu de 2€ pel xip incorporat al dorsal, seran a través d’un formulari online que trobareu en aquest mateix apartat. En cas d’una inscripció amb dades no completes o incorrectes, aquesta s’anul·larà i l’atleta quedarà sense el dorsal que dóna dret a participar en la cursa.

 • En el cas que no s’hagin venut totes les inscripcions per un cros, una hora abans de la cada cursa es podran realitzar inscripcions, que amb un cost de 4€.

 • Aquells participants que no disposin d’una llicència esportiva, ja sigui del CE Maresme i/o de la Federació Catalana d’Atletisme, estaran assegurats per l’Ajuntament de cada Cros, per una llicència de dia que tramitarà la pròpia organització.

 • S’entregaran trofeus als tres primers classificats de cada cursa i categoria i pel 1r atleta local. Si el primer local està classificat entre els tres primers guardonats, es donarà el premi local al següent corredor local. Es considera atleta local, l’esportista que estigui inscrit en una entitat local o amb el nom del municipi, o sigui avisat a l’organització abans del lliurament de premis.

  El darrer Cros serà la cloenda de la lliga i es farà entrega dels trofeus als guanyadors del Circuit Maresmenc de Cros, que premia la participació i la posició en els diferents crosos.

 

 

MES INFORMACIÓ